دانشگاه آزاد اهر آماده میزبانی دانشگاهیان کشور برای بازدید از قابلیت های گردشگری ارسباران

دکتر سلیمی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر از آمادگی این دانشگاه برای میزبانی اردوهای فرهنگی – تفریحی و گردشگری واحدهای دانشگاهی کشور در اهر خبر داد.

به گزارش آنا از اهر، دکتر علی سلیمی در گفتگو با خبرنگاران، این دانشگاه را بزرگترین واحد دانشگاهی بعد از مرکز استان برشمرد که با امکانات ویژه رفاهی، ورزشی، خدماتی و فضای بسیار عالی و چشم انداز مناسب، در بهترین مسیر منطقه زیبا و سرسبز ارسباران، آماده میزبانی از خانواده بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی می باشد.

وی گفت: این دانشگاه با فضای اختصاصی شامل مجتمع رفاهی خواهران و برادران با ظرفیت قریب به یکهزار نفر سالن های اختصاصی ورزشی برای رشته های مختلف، سلف سرویس مناسب برای پذیرایی از میهمانان، اتوبوسهای VIP برای ایاب و ذهاب و فضای مناسب برای سایر تفریحات با بهره گیری از پرسنل مجرب در حوزه گردشگری آماده برگزاری اردوهای یک روزه از محل این دانشگاه به مناطق گردشگری ارسباران و بازدید از آثار طبیعی، گردشگری، مناطق عشایری، آثار تاریخی، صنایع دستی و سایر قابلیت های بالقوه این منطقه که به بهشت گمشده آذربایجان شهرت دارد می باشد.

عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان شرقی، شهرستان اهر را شاهراه ارتباطی و گردشگری استان آذربایجان شرقی به استان اردبیل، مناطق گردشگری ارسباران و نوار مرزی کشورهای منطقه قفقاز برشمرد که قطعاً حضور دانشگاهیان دراین مناطق و بازدید از جاذبه های بسیار زیبا و دل انگیز، آب و هوای مطبوع، غذاهای سنتی و طبیعی، آثار تاریخی، گردشگری و صنایع دستی منحصر به فرد خاطراتی ارزشمند را در ایام حضورشان در این منطقه به یادگار خواهد گذاشت.

این مقام مسئول افزود: دراین راستا و در تحقق سیاستهای عالی دانشگاه در جهت بهره مندی اساتید، کارکنان، دانشجویان و خانواده های محترم این عزیزان از تمهیدات اندیشیده شده توسط مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر، 7 مسیر گردشگری برای شرکت کنندگان دراین اردوها تدارک دیده شده که مطمئناً این اردوها در تقویت روحیه نشاط و شادابی کارکنان و تجدید روحیه برای کارهای روزانه آنها موثر خواهد داشت.

دکتر علی سلیمی محورهای اعلامی این اردوها را مسیر اول اهر – کلیبر برای بازدید از جنگلهای ارسباران، قلعه تاریخی بابک(جمهور) و دره مکیدی ، مسیر دوم اهر – کلیبر را پلهای تاریخی خداآفرین، ساحل سد زیبای ارس، منطقه حفاظت شده آینالو، مسیر سوم را اهر – هوراند با دیدن جاذبه های تاریخی قلعه پیشتاب، دره علی آباد ، جنگلهای تنباکولو و آبگرم متعلق، مسیر چهارم اهر – مشگین شهر شامل بقعه شیخ شهاب الدین، آثار تاریخی شهر اهر، پارک جنگلی فندقلو، جنگل انداب و قلعه نقدوز، مسیر پنجم اهر – مشگین شهر شامل جاذبه های طبیعی این مسیر، بزرگترین پل معلق خاورمیانه در مشگین شهر و آبگرم های مشگین شهر، مسیر ششم اهر – ورزقان شامل سد ستارخان، قلعه جوشین، مناطق ییلاقی ورزقان، آبشار گل آخور و مسیر هفتم و آخرین مسیر را اهر – سیه رود شامل امامزاده سید محمد، کرانه های ساحلی ارس و آثار تاریخی کردشت عنوان کرد.

وی گفت: این دانشگاه آمادگی دارد در صورت استقبال دانشگاهیان و خانواده های محترمشان، اردوهای یک روزه به اردوهای چند روزه افزایش دهد.

دکتر سلیمی همچنین گفت: این دانشگاه با دارا بودن سالن کنفرانس، اتاق های جلسه مجهز با امکانات پیشرفته و فناوری های نوین ، سایر امکانات و خدمات رفاهی، آموزشی، پژوهشی آماده برگزاری کنفرانس ها، همایش ها و کارگاه های آموزشی در کنار اردوهای تفریحی و سیاحتی می باشد.

گفتنی است، منطقه ارسباران شامل شهرستان های اهر، هوراند، کلیبر، خداآفرین، ورزقان و قسمتی از جلفا می باشد. ناحیه ای کوهستانی و وسیع در شمالغرب کشور و شمال استان آذربایجان شرقی، این منطقه بکر و طبیعی از شمال کوه قوشا داغ در جنوب اهر تا رود ارس و از شرق مشگین شهر و مغان، از جنوب شهرستان سراب، و از غرب تبریز و شهرستان مرند همسایه می باشد.

در سال ۱۹۷۶، یونسکو ۷۲٬۴۶۰ هکتار از اراضی این منطقه را بعنوان ذخیره گاه زیست کره ثبت کرده و در پارک ملی ارسباران ۲۲۰ گونه پرنده، ۳۸ گونه خزنده، پنج گونه دوزیست، ۴۸گونه پستاندار (نظیر کل و بز، گراز، خرس قهوه‌ای، گرگ، سیاه‌گوش و ۲۲گونه ماهی و ...) شناخته شده است.

از گونه‌های پرندگان بومی ارسباران می‌توان به "قره خروس قفقازی"، کبک، دراج و قرقاول و انواع پرندگان شکاری و تعداد بی‌شماری پرندگان آبزی و خشکی‌زی اشاره کرد. "مارال"، هم گونهٔ منقرض شدهٔ منطقهٔ ارسباران نیز با انتقال هفت راس از پارک ملی گلستان در فضایی به وسعت هفت هکتار در مرکز تحقیقاتی آینالو رها شده و در حال احیا می باشد. جای ،جای این سرزمین زیبا و منطقه ارسباران پر از آثار و ابنیه های تاریخی و قلعه های باستانی است و کشف نشانه های ۷هزار ساله ی تمدن شهرنشینی قدمت کهن آن را بیش پیش نمایان می کند.

عکس از: مصطفی قربان موحد