index

دکتر توحید ملک زاده:
دکترای مهندسی ژئوفیزیک و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی

اغلب انرژی گسل زلزله اخیر آزاد شده و روند کاهشی تعداد زلزله نشان دهنده کاهش تنشهای موجود در زیرزمین می باشد. با اینحال تا چند روز نباید احتیاط را از دست داد.

زلزله نسبتا قوی به بزرگی 5.9 روز 17 آبان ساعت 02:17 مناطق جنوبشرق آذربایجان شرقی را لرزاند و باعث خسارتهای جانی 6 کشته و تخریب چندین روستا شد.

دکتر توحید ملک زاده دکترای مهندسی ژئو فیزیک در گفتگو با خبرنگار آنا در اهر گفت ، با توجه به اینکه مرکز اصلی این زلزله در بخش کندوان به مرکزیت شهر ترک ( tark ) شهرستان میانه قرار دارد این زلزله در هر سه شهرستان سراب، میانه و هشترود و بخشهای تورکمنچای و ترک موثر بوده است. مرکز پس لرزه ها در ساعتهای آتی به شرق منتقل شد.

عضو گروه فیزیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر افزود برآوردهای اولیه در این خصوص فعالیت گسل سراسکند را نشان می دهد.

وی گفت گسل سراسكند( مرکز شهرستان هشترود) گسلي است كواترنر با روندي شمالغرب – جنوبشرق كه از ده كيلومتري شمالشرق سراسكند مي گذرد. با توجه به نقشه سايزوتكتونيك آذربايجان مي توان طول گسل را حدود 50كيلومتر در نظر گرفت.

این استاد دانشگاه صاحب نظر در حوزه زلزله اعلام کرد با در نظر گرفتن فعاليت حداقل نصف طول گسل مي توان انتظار داشت ماکزیمم زلزله با بزرگي 7=M بوقوع بپيوندد. که 5.9 آن آزاد شده است.

اغلب انرژی این گسل آزاد شده و روند کاهشی تعداد زلزله نشان دهنده کاهش تنشهای موجود در زیرزمین می باشد. با اینحال تا چند روز نباید احتیاط را از دست داد.